AGRIDIVERCLUSTER News

A basic standard blog page example.

01/06/2023
350623237_642747473954268_8024206320713758373_n-2

Ίδρυση του AgriDiver Cluster,   23 Μαΐου 2023

Ίδρυση του AgriDiver Cluster,   23 Μαΐου 2023

Με μια λιτή αλλά μεστή εκδήλωση, γιορτάστηκε η υπογραφή του καταστατικού λειτουργίας του AgriDiverCluster από τις “14” ιδρυτικές και “4” συνεργαζόμενες επιχειρήσεις/ φορείς  την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση είχε ως σκοπό πέραν της ίδρυσης, τη γνωστοποίηση του cluster στο ευρύ κοινό και παράλληλα πρόσκληση συμμετοχής νέων επιχειρήσεων / φορέων.

Η επωνυμία της εταιρείας  είναι «Συνεργατικός Σχηματισμός Διατήρησης και Αξιοποίησης Ελληνικής Βιοποικιλότητας» με διακριτικό τίτλο «AgriDiver Cluster» ενώ στις σχέσεις της με την αλλοδαπή η εταιρεία θα χρησιμοποιεί την επωνυμία  στην αγγλική γλώσσα “Cooperative Cluster for the Conservation and Exploitation of Greek Biodiversity”και το διακριτικό τίτλο “AgriDiver Cluster”.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εργαστηρίου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Π_Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο κ. Θ_Σαρακίνος, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, η Δρ. Ελένη_Μαλούπα, διευθύντρια του ΙΓΒΦΠ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο κ. Jorge_Andres_Sanchez_Παπασπήλιου, Chief Strategy & Financial Officer του Corallia και πρόεδρος του Δ.Σ. του si-Cluster, η κ. Claudia_De_Oliveira_Ramos, υπεύθυνη διεθνούς δικτύωσης του cluster Vegepoly’sValley και ο Δρ. Αν. Αργυρίου, αναπληρωτής διευθυντής του ΕΚΕΤΑ.

Ο keynote speaker κ. Δ_Γκαρτζονίκας ανέλυσε το «ρόλο  των CLUSTERS  & της Συνδεσιμότητας  στη μάχη της ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ στην  νέα εποχή» και την αναγκαιότητα της δικτύωσης μέσω clusters στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από τα ιδρυτικά και συνδεδεμένα μέλη, υπογραφή του καταστατικού και αναμνηστική ομαδική φωτογράφηση.

Η εκδήλωση έκλεισε με μία συμβολική φύτευση «δένδρου συνεργασίας» και ελαφρύ γεύμα στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του AgriDiverCluster.

Ο συντονισμός του όλου εγχειρήματος πραγματοποιήθηκε από την Δρ_Κατερίνα_Γρηγοριάδου, Κύρια Ερευνήτρια του ΙΓΒΦΠ και την ομάδα του Φορέα Αρωγού ΕΛΓΟ_ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι ιδρυτικές επιχειρήσεις είναι:

– ΜΑΡΚΟΣ_ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ

– SYMBEEOSIS_HERBS_Κ_BEES ΙΚΕ

– BIOS_AGROSYSTEMS ΜΟΝ. ABEE

– EΛ_BI_Z_AE

– IQ_CROPS EΠΕ

– ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ ΑΕ

– ΒΙΤΡΟ_ΕΛΛΑΣ ΑΕ

– TROPOS_BRANDING ΙΚΕ

– ΘΕΜΕΛΙΟΝ_ΓΗΣ ΜΕΠΕ

– NOVACERT ΕΠΕ

-ΓΑΙΑ_ΑΕ

– Α_ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε

– IA_AGRO

– KOSTAS_KARAMARKOS_KKC

Ενώ οι συνδεδεμένες:

– KORRES ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

– ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

– AΓΡΟΤΙΚΟΣ_ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ_ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

– Μ_F_E_S


Copyrights © 2020 AgriDiverCluster All Rights Reserved. Powered by TROPOS Productions

X